szabadság, vagy mi

Közélet, filozófia, politika. Rendszer-, rendszerváltáskritika, demokráciakritika, globalizációkritika, civilizációkritika. Önkritika. A változás választása 2006-ban. Ez a nagy színház az orrunk előtt, Lakitelektől a Kossuth térig, a felvilágosodástól a felmelegedésig. Bocs a szójátékokért.

Friss topikok

2006:: A média által homályosan, avagy többet hazudunk, mint négy éve

2007.07.22. 01:48 preeda

Hisznek önök a párhuzamos világokban? Nézzenek egy hétig ATV-t, azután egy hétig Hírtv-t. Tippem szerint ezt egy napig nem bírnák. Magyarországon azért nem ismerik az emberek a másik oldal érveit, mert a harmadik köbméteres hazugság után, mielőtt elpattannak az idegei, visszakapcsol a saját megnyugtató csatornára, ahol ugyanúgy hazudnak persze, de legalább szívének kedves dolgokat. Külföldi sajtót lényegében senki nem olvas. Senki sem kiváncsi a másik oldal véleményére, értelmes disputa sehol sem zajlik. Mindenki a maga zárt közegében él, a másik oldal hazugságaitól biztonságos távolban, a saját hazugságaiban. Így a pártok azt tehetnek, amit akarnak a média hatékony asszisztálása mellett.

És megy a licit! A szocik jólétet és adócsökkentést ígérnek. A Fidesz szerint üres az államkassza, és ők is jólétet és adócsökkentést ígérnek! A depressziós feketeplakátok kb. két héttel tovább voltak az utcán, mint kellett volna, ha már ezt a buta módját választotta a fidesz az emberek megszólítására. Az ország fele az ugyan stokin álló és hitelbe megvásárolt plazmán nézte, hogy rosszabbul élünk, mint négy éve, náluk, úgy hiszem, nem ment át az üzenet. Az interneten viszont burjánzott a "négy éve" kiparodizálása, hiába, jó anyagból...
No, majd a szóvivők, kampányfőnökök jól megmondják, mi a lényeg. Á, dehogy.
No, ki a kommunikátor 2006? Hírgyártó Péter, a Fidesz farkaskiáltója, annyira telehangoskodta a közéletet, hogy az emberek süketek lettek az igazságra. OV mgeg azzal riogat, hogy visszajön a szoborpark, ahelyett, hogy rámutatna, sosem ment el innen senki, ők is részei ennek a szoborcsoportnak, csak mellékalakok. De könyörgöm! Kampányidőben komcsizni? Direkt bénák ennyire?

Igen, igen, igen, gyönyörű kampánydalt írtunk, igen, egy sorát sem vesszük komolyan, igen, te élvezed és énekled velünk, miközben igen, te is tudod, hogy egy szava sem igaz, igen! És az a sok kedves, megtévesztett ember miket mond! A kormány rosszul végzi a dolgát, nekünk mindig kicsit rosszabb, úgyhogy mink a szociálistákra szavazunk, mert mink baloldaliak vagyunk. No ez az MSZP kommunikációs csodája!
És most aztán tényleg mindent bevetnek! Fellendült a külkapcsolati szakágazat. A nemzetközi "Fele sem igaz" vezető játékosai adták a kilincset egymásnak a MaSzoP  programjain, hitelét megerősítendő. És melyik honpolgár nem vizeli össze magát gyönyörűségében, ha egy senki popsztár, vagy egy külföldi államfő elrebegi: joh eshtet keevanok Madzsarorrszag. 
Csupa illusztris személy tette tiszteletét nálunk, például Putyin, aki többek közt a gázüzletágról cserélt eszmét fővárosunkban. Ezek a megbeszélések azóta is rendkívül sűrűek, és csak a hazugságok és a félinformációk nyilvánosak azóta. Putyin úr jött, láttott, győzködött, és mosolygott, mert volt min. Feszített protokollját gesztusértékűen megszakította s – milyen szimbólikus! – a volt KGBs vezető együtt ebédelt a Forradalmat eltiprók vérszerinti és eszmei unokáival, az amúgy megkérdőjelezhetően elkobzott Apró-villában.
Erre akadt dolga a pszeudo-munkáspárti hiperliberális Tony Blairnek is, akiről már rég tudott volt, hogy akkor hazudik, amikor mozog a szája, lásd Irak rafinált megtámadási indokai. Azóta már kipottyant a bársonyszékből, de ne aggódjunk érte, puhára esik.
Mindenhová mosolygunk, mint a Habsburg kétfejű sas. A mi Ferink egy igazi West-Bal Kán akar lenni, csakhogy a Balkán legingább veszt.

Szólj hozzá!

Címkék: média politika 2006 választások külpol saját(os) történelem

A bejegyzés trackback címe:

https://szabadsag.blog.hu/api/trackback/id/tr46122732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása