szabadság, vagy mi

Közélet, filozófia, politika. Rendszer-, rendszerváltáskritika, demokráciakritika, globalizációkritika, civilizációkritika. Önkritika. A változás választása 2006-ban. Ez a nagy színház az orrunk előtt, Lakitelektől a Kossuth térig, a felvilágosodástól a felmelegedésig. Bocs a szójátékokért.

Friss topikok

2006:: Pribékmédia vs. Új fiúk a blokádon

2007.08.29. 08:52 preeda

A Tévéostrom minden bizonnyal keresztülhúzta a Fidesz számításait. Bencsik András a szeptember 14-i Demokratában még arról lelkendezett, hogy bizony, először órákat csörgettünk (!), múlt héten sárga lapot mutattunk (!!), s most hétvégén jön ám a piros lap!!! És ez így megy majd tovább, egész október 23-ig! Hühhaaa!
Szerencsétlen jobboldali média baromira nem tudott mit kezdeni a Tévéostrommal. OV napokig nem szólalt meg, a Fideszesek maguktól meg úgysem mondanak semmit. Ők az önkormányzati választásokra készülnek, mit zavarják össze a jól felépített stratégiát? Minél gyorsabban bűnbakot kellett találniuk, nehogy még azt gondolja a közvélemény, hogy a Fidesz ilyet tenne.

Toroczkai László provokátor és bépített ügynök! – harsogta az EchoTV napokig, a Demokrata pedig duplaoldalon háborgott, hogy ő csalta át a tömeget az MTV-hez. Nyomták persze, azt is, hogy a Tévéostromot Gyurcsány eszelte ki. Az előző héten még sajnálkoztak, hogy kitiltották a mi Lacinkat Szlovákiából, most meg már ő GyF beépített ügynöke, "gempáért"? Már megint tanú 2006? Nade kérem...
Budaházy György úgy mutatta be magát a Kossuth téri színpadon, hogy ő az egyik, aki lefeszítette a szovjet címert az emlékműről. Ilyeneket azért meghall a média meg a rendőrség (mégis figyeltek?), ezért elfogatóparancsot adtak ki ellene. Egy nagy kártyapartira kezd ez hasonlítani: pikkelnek ránk, kárókozásért kőröznek, és nem tréffálnak. Baló úr élő adásban akarta Budaházyt elfogattatni, azaz a többezres tömegből kellett volna kiemelni, amit a rendőrök inkább nem vállaltak be.
Még a jobboldali médiában is úgy mondták Budaházyról a híreket, mintha hinnének az mti-nek. Róla egyébként is túl sokat kellett magyarázni (tudják, ő volt még 2002-ben az egyik szavazatújraszámlálásért tüntető Erzsébet hídi blokádos), hát Tomcat-et is bevarrták, na, az legalább egy ismertebb név, megnyugodhat a közvélemény, hogy a terroristafasiszták rács alatt vannak.
Mint az Összeesküvés-elméletben: minden merénylő háromnevű, az olyan hitelesen hangzik: Lee Harvey Oswald, Osama bin Laden. A magyar változat munkatársa: Polgár Tamás Tomcat. Már nem él bennünk a kádári reflex, néha elhisszük, amit a média harsog. De ez már a telemarketing területe: amit elég sokat mondanak...

Alakultak a Kossuth téren mindenféle Bizottságok és Bizottmányok, minden napra jutott egy újabb egyetlen és hiteles szerveződés. Lelkes gyűjtő vagy műliberális rettegésfüggő újságok, szórólapok, stencilek százait gyűjthette be, mindegyiken egy újabb brilliáns megoldással, vagy sokkoló leleplezéssel. Az emelvényen szónokolt a magyar underground politika és közélet teljes arcvonala, színészek, költők, a haza bölcsei, s mégsem ők lettek az ikonisztikus arcok.

Kedves fanyalgó értelmiségiek!
Tetszettek volna kijönni a Kossuth térre, tetszettek volna az emelvényre állni, tetszett volna tetszetős gondolatokat hangoztatni, és vezetni valami felé a népet. Önöknek meg lehet úszni, de a csoportdinamika törvényei makacsak: valakit, valakiket mindig kidob a gép, most épp Budaházy, Toroczkai és Tomcat lettek a szimbolikus arcok. Ezt kaptuk. Őket szülték a hegyek.
Három öntörvényű fickó. Lehet őket utálni, lehet velük egyetérteni, de annyiban mindenképp figyelemreméltóak, hogy
nem tegnap jöttek rá, hogy magyarok, kérlelhetetlenül a maguk igazságát mondják, és egyik sem tűnik korrumpálhatónak.
Ők azért problémásak, mert rajtuk megakad a fogaskerék. Hibák a mátrixban. Nem is kapnak sok médiafelületet, és ez így helyes, még a végén a fontos dolgokról esne szó.

Szólj hozzá!

Címkék: média 2006 kossuth tér saját(os) történelem

A bejegyzés trackback címe:

https://szabadsag.blog.hu/api/trackback/id/tr93151752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása